救命!phpbb如何改為中文?

全世界最多討論區架設者選用的討論區系統之一。

版主: hamu278, 銘仔, Puff

版面規則
  • 發問時注明 phpBB 版本及之前做過的動作。

救命!phpbb如何改為中文?

文章伊莉 » 2010-12-21, 13:32

誰能教我phpbb如何改為中文的方法??
頭像
伊莉
土星會員

Re: 救命!phpbb如何改為中文?

文章bananasims » 2010-12-21, 18:03

安裝中文語文包,再响後台改
唔明再解
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章伊莉 » 2010-12-22, 20:16

蕉蕉~好奇怪 如果我用ADMIN LOGIN佢又係英文,普通LOGIN就係中文~~
頭像
伊莉
土星會員

文章efilm » 2010-12-22, 20:37

伊莉 寫:蕉蕉~好奇怪 如果我用ADMIN LOGIN佢又係英文,普通LOGIN就係中文~~

每個 a/c 都有得自己 set 用乜語言
你個 a/c 係 set 咗用英文,所以 login 咗就出英文
頭像
efilm
地球會員

文章伊莉 » 2010-12-22, 21:27

efilm 寫:
伊莉 寫:蕉蕉~好奇怪 如果我用ADMIN LOGIN佢又係英文,普通LOGIN就係中文~~

每個 a/c 都有得自己 set 用乜語言
你個 a/c 係 set 咗用英文,所以 login 咗就出英文

唔係喎 我已經SET左中文 不過佢ADMIN仲係英文~~
頭像
伊莉
土星會員

文章伊莉 » 2010-12-30, 17:10

已經解決,謝謝大家的幫忙!
頭像
伊莉
土星會員

回到 [B1a] phpBB

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 15 位訪客