雅虎香港: 地球村 (GeoCities) 將會於三月關閉

編寫、設計網頁與程式。

版主: hamu278, 銘仔

版面規則
  • 本版面亦可以討論網頁寄存公司

雅虎香港: 地球村 (GeoCities) 將會於三月關閉

文章Roy » 2009-02-22, 23:18

http://help.cc.hk.yahoo.com/cp_info.html?product=41
大家對呢個消息有咩野感受?
我覺得就算唔關自己事都要關注一下...
因為如果 GeoCities 關閉左之後, 相信對網路界會有重大影響...
因為其實重有好多個人網頁會寄存喺 GeoCities
而且以我所知好多學校如果教 html, 都會教人上載去 GeoCities...電腦書籍都係...
頭像
Roy
木星會員

Re: 雅虎香港: 地球村 (GeoCities) 將會於三月關閉

文章銘仔 » 2009-02-23, 00:43

設計者們的兒時回憶...
就在這一剎那消失了 :oops:
頭像
銘仔
金星會員

Re: 雅虎香港: 地球村 (GeoCities) 將會於三月關閉

文章bananasims » 2009-02-23, 07:44

影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章人仔 » 2009-02-23, 12:26

學校開始教dw
gc就關門大吉
學校要另尋胸姦
頭像
人仔
金星會員

文章hkmtrhah » 2009-02-23, 16:27

香港高鐵 圖檔
圖檔
頭像
hkmtrhah
地球會員

文章hang » 2009-02-23, 17:20

太可惜啦,又冇左個放圖的好空間。 :?
TUSK!
頭像
hang
火星會員

文章銘仔 » 2009-02-23, 18:54

人仔 寫:學校開始教dw
gc就關門大吉
學校要另尋胸姦

現時的學校大多會提供空間給學生自學,但只能在內部連入 (廢的) :P
頭像
銘仔
金星會員

文章kirisame » 2009-02-23, 20:46

................GEOCITIES冇用好耐
空間細,功能少,流量少,好多FREE WEB HOSTING好過佢
不過真係超穩定.............

是但,我都曾經放網上去

或者轉用日本GEOCITIES?免費有50MB,多少少
圖檔
圖檔
頭像
kirisame
木星會員

文章大大師兄 » 2009-02-24, 19:37

當初我學整 webpage 既時候,都係用 GeoCities。
以前真係好多香港既個人網頁擺係果度架,而家少左好多了。

去年夏天,入番去 GeoCities,已經發覺唔可以 upload 網頁了。

佢,GeoCities,再次成為回憶既一部份。
希望有人趕得切 cap 低 d 圖做留念啦。

再見了。祝英年早逝既你浩氣長存啦。1998-2009 (唔知日期啱唔啱)
今次既影響應該比當年 HKEdCity 大好多架啦,希望所有人都有 backup 啦。

下一個關既,可能係 Yahoo! 既 Gropus (聯盟)。
圖檔
大大師兄
地球會員

回到 [B1] 網頁製作、程式編寫與介面設計

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 81 位訪客