又係搵 Bug 既時候 ...

編寫、設計網頁與程式。

版主: hamu278, 銘仔

版面規則
  • 本版面亦可以討論網頁寄存公司

又係搵 Bug 既時候 ...

文章lsp » 2009-02-17, 23:09

http://hady-world.com/FMS/
絕對唔係賣廣告, 上面個 Button 未整, 所以用住字先 :oops:
-.-唔好同我講關 JS 用唔到, 我幾乎係濫用 JS ... :oops:
試下上唔上傳到, 因為我搵人幫我試果時有人話上傳唔到, 有 Bugs 的話講低聲 ...
唔該哂 ... :oops:
有提議都可以講低 ...
遲下加 Membership 既野
頭像
lsp
地球會員

Re: 又係搵 Bug 既時候 ...

文章銘仔 » 2009-02-17, 23:20

堆 js 都幾好睇...
一個 thickbox 搞掂,睇到我眼仔都花 :cry:
頭像
銘仔
金星會員

文章Freeman » 2009-02-17, 23:24

JS出左個BOX之後就唔WORK
Freeman
地球會員

文章lsp » 2009-02-17, 23:25

iamfreeman 寫:JS出左個BOX之後就唔WORK

截圖, 詳細 D 啊 ... 唔明
仲有未整 Check file 個 input 係必填
頭像
lsp
地球會員

文章Freeman » 2009-02-17, 23:31

禁左紅字之後會出個BOX..
之後所有野都唔得(UPLOAD, 驗證碼果D)
Freeman
地球會員

文章銘仔 » 2009-02-17, 23:34

見唔見到 choose file buttom 個虛線果度,冇虛線既位禁唔到 :P
TEST Fom IE7
您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。
頭像
銘仔
金星會員

文章lsp » 2009-02-18, 13:04

iamfreeman 寫:禁左紅字之後會出個BOX..

咩 Browser ?
銘仔 寫:

見唔見到 choose file buttom 個虛線果度,冇虛線既位禁唔到 :P

IE 唔 Support outline : none 唔關我事-.-
我加左呢段 Code
代碼: 選擇全部
onclick="document.getElementById('ifile').click();"

But 都唔得-.-但又唔見出 Error ( JS Error ), 有無人知咩事 !? <~ 已成過去
原來 Firefox 因為 Security 既關係所以就唔比用 Script 存取 <input type="file" /> 既野 ...
咁樣 Firefox 就會存在 Bug 了 :oops: IE 唔會有的了 !
頭像
lsp
地球會員

文章Freeman » 2009-02-18, 16:24

lsp 寫:

咩 Browser ?
銘仔 寫:

IE 唔 Support outline : none 唔關我事-.-
我加左呢段 Code
onclick="document.getElementById('ifile').click();"

But 都唔得-.-但又唔見出 Error ( JS Error ), 有無人知咩事 !? <~ 已成過去
原來 Firefox 因為 Security 既關係所以就唔比用 Script 存取 <input type="file" /> 既野 ...
咁樣 Firefox 就會存在 Bug 了 :oops: IE 唔會有的了 !

正是Firefox
Freeman
地球會員

文章lsp » 2009-02-18, 17:08

iamfreeman 寫:
lsp 寫:

咩 Browser ?
銘仔 寫:

我加左呢段 Code

正是Firefox

就算係 Firefox, 只要禁中 UPLOAD 個字都用得啦 ...
唔會好似你咁講 ... 上傳用唔到 驗證碼又用唔到 ...
因為我都響兩部機試過 :oops:
你試下用 IE 會唔會咁 !?
頭像
lsp
地球會員

文章Freeman » 2009-02-18, 19:25

lsp 寫:
lsp 寫:

咩 Browser ?
銘仔 寫:

我加左呢段 Code

正是Firefox

就算係 Firefox, 只要禁中 UPLOAD 個字都用得啦 ...

唔用IE :oops:

==================
今次得左, 唔知點解
圖檔
Freeman
地球會員

文章lsp » 2009-02-19, 12:57

lsp 寫:
lsp 寫:

咩 Browser ?
銘仔 寫:

我加左呢段 Code

正是Firefox

唔用IE :oops:

==================
今次得左, 唔知點解

無奈 ...
唔好咁用啦, 好哂流量 :oops:
衣家係搞到人地唔知 Save 果個 Folder 位同檔名囉 ...
聽日 / 後日開始繼續工作 ! Membership !
頭像
lsp
地球會員

回到 [B1] 網頁製作、程式編寫與介面設計

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 92 位訪客