D人好煩

編寫、設計網頁與程式。

版主: hamu278, 銘仔

版面規則
  • 本版面亦可以討論網頁寄存公司

Re: D人好煩

文章銘仔 » 2009-01-27, 01:55

iamfreeman 寫:無用...佢基本HTML都唔識
所見即所得都要問

我基本既HTML都唔識架...
而且「所見即所得」都要問果隻 :geek:
頭像
銘仔
金星會員

文章Freeman » 2009-01-27, 01:59

銘仔 寫:我基本既HTML都唔識架...
而且「所見即所得」都要問果隻 :geek:
我好憎你 :geek:
Freeman
地球會員

文章hkmtrhah » 2009-01-27, 02:01

iamfreeman 寫:
pcyc 寫:「教學係應該係教人地點去學、去領悟,而唔係整北京填鴨。」 :ugeek:

:geek:
大大師兄 寫:叫佢睇熟晒先好再問你
http://www.w3schools.com/xhtml/default.asp

無用...佢基本HTML都唔識
所見即所得都要問

我建議佢既最佳做法係:
http://i286.photobucket.com/albums/ll98/hkmtrhah/back_to_be_a_farmer.png
:oops:
(我唔係想中傷人架,我只係講我想講既野炸。 :geek: )
圖檔
頭像
hkmtrhah
地球會員

文章Freeman » 2009-01-27, 02:05

pcyc 寫:
pcyc 寫:「教學係應該係教人地點去學、去領悟,而唔係整北京填鴨。」 :ugeek:

http://www.w3schools.com/xhtml/default.asp

所見即所得都要問

我建議佢既最佳做法係:
http://i286.photobucket.com/albums/ll98/hkmtrhah/back_to_be_a_farmer.png
(我唔係想中傷人架,我只係講我想講既野炸。 :geek: )

:oops: 我要係佢心中留低好既形象
(唔係女仔)
Freeman
地球會員

文章大大師兄 » 2009-01-27, 02:06

pcyc 寫:
銘仔 寫:
iamfreeman 寫:MSN係咁問

封鎖->解封鎖->封鎖->解封鎖->封鎖->解封鎖->封鎖->解封鎖->封鎖->得左 :P

:oops: :oops:
========
本身係想幫佢, 但睇到張圖即刻無晒癮
但又唔想唔幫佢 :oops:

「教學係應該係教人地點去學、去領悟,而唔係整北京填鴨。」 :ugeek:

大大師兄 寫:
銘仔 寫:
iamfreeman 寫:MSN係咁問

封鎖->解封鎖->封鎖->解封鎖->封鎖->解封鎖->封鎖->解封鎖->封鎖->得左 :P

:oops: :oops:

========
本身係想幫佢, 但睇到張圖即刻無晒癮
但又唔想唔幫佢 :oops:

叫佢睇熟晒先好再問你

所見即所得都要問

叫佢 take 呢個 (HTML) 或者呢個 (XHTML) quiz,叫佢係結果一頁 cap 圖比你睇吓,再同佢講「你咁基本既 HTML/XHTML 知識都無,你 quiz 到 25% correct 先再搵我啦。我相信你有排都未有咁既成績。
最後由 大大師兄 於 2009-01-27, 02:09 編輯,總共編輯了 1 次。
圖檔
大大師兄
地球會員

文章hkmtrhah » 2009-01-27, 02:08

pcyc 寫:

所見即所得都要問

我建議佢既最佳做法係:

:oops: 我要係佢心中留低好既形象
(唔係女仔)

我認為依單 Case 好棘手。 :oops:
圖檔
頭像
hkmtrhah
地球會員

文章大大師兄 » 2009-01-27, 02:10

pcyc 寫:

所見即所得都要問

我建議佢既最佳做法係:

圖檔
大大師兄
地球會員

文章銘仔 » 2009-01-27, 02:11

大大師兄 寫:叫佢 take 呢個 (HTML) 或者呢個 (XHTML) quiz,叫佢係結果一頁 cap 圖比你睇吓,再同佢講「你咁基本既 HTML/XHTML 知識都無,你 quiz 到 25% correct 先再搵我啦。我相信你有排都未有咁既成績。

我都係得:
Result:
17 of 20
85%
You can be proud of yourself!
Time Spent
3:10
... :cry:
頭像
銘仔
金星會員

文章hkmtrhah » 2009-01-27, 02:17

大大師兄 寫:叫佢 take 呢個 (HTML) 或者呢個 (XHTML) quiz,叫佢係結果一頁 cap 圖比你睇吓,再同佢講「你咁基本既 HTML/XHTML 知識都無,你 quiz 到 25% correct 先再搵我啦。我相信你有排都未有咁既成績。

HTML: 80%
XHTML: 85%
:P
圖檔
頭像
hkmtrhah
地球會員

文章大大師兄 » 2009-01-27, 02:22

銘仔 寫:

我都係得:
Result:
17 of 20
85%
Time Spent
3:10
... :cry:

圖檔
圖檔
大大師兄
地球會員

文章銘仔 » 2009-01-27, 02:24

有啲咩 lang xml 真係唔惜...
仲有啲英文睇唔明 :oops:
頭像
銘仔
金星會員

文章大大師兄 » 2009-01-27, 02:25

原來 perfect 唔可以 proud,多謝 W3Schools 既贈言 :!:
圖檔
大大師兄
地球會員

文章大大師兄 » 2009-01-27, 02:27

銘仔 寫:有啲咩 lang xml 真係唔惜...

英文睇唔明唔該 Google 一下
Google Search: 「翻譯 [你唔識果粒英文字]」(without 「」)
圖檔
大大師兄
地球會員

文章銘仔 » 2009-01-27, 02:30

大大師兄 寫:
銘仔 寫:有啲咩 lang xml 真係唔惜...

英文睇唔明唔該 Google 一下
Google Search: 「翻譯 [你唔識果粒英文字]」(without 「」)

計緊時,查得黎冇左1分鐘 :oops:
頭像
銘仔
金星會員

文章Freeman » 2009-01-27, 09:51

W3Schools XHTML Quiz
Result:
16 of 20

80%

Almost! Study a little more and take the test again!

Time Spent
2:08

W3Schools HTML Quiz
Result:
20 of 20

100%

Perfect!!!

Time Spent
2:00

用左4:08 :oops:
Freeman
地球會員

文章Andy » 2009-01-27, 10:52

pcyc 寫:
pcyc 寫:論壇氾濫,連智障都話要有。
講完。 :oops:

唔明 :oops:

成班智障都話要整論壇呀,依樣果樣,但佢地跟本連自己要創立一個論壇既知識都未有,就響道要威威。
佢地自己響學校電腦堂(注意,唔係 CIT,如果係 CIT 佢地就唔會響 CIT 堂度 ;),呀 sir 教大家整網頁,成班智障響道問長問短,開咩 forum 丫?
連個 forum 點部署要點樣 sell 得出去又未學( :oops: )、連繪圖既 Ps、Fw,最低就 PI,都唔識、連寫網站用最起碼係 HTML啦,都唔識,笑_死。
我響學校聽到人地成日響道話「我想開 forum」,但係呢,佢地自己響人地 forum 點 do 野,do 到成班 children 咁;真係,如果佢叫我幫手整,我一定會話:「智障學乜人地好叻咁開 forum 丫?」

(上面部份內容可能會話到 EVBHK :oops: ;死啦又搞到扯開話題添 :oops: )

我當初開壇都係乜都唔識 :oops:
改得嘢多就開埋HTML :oops:
圖檔
Andy
金星會員

文章Andy » 2009-01-27, 11:03

HTML:
Result:
14 of 20
70%
Almost! Study a little more and take the test again!
Time Spent
2:36

唉=.=太耐冇攪..連第一題都錯 , 我真失敗.

XHTML:
Result:
16 of 20
80%
Time Spent
3:46

唔係太識 , 有一堆係亂撞 :P :P
圖檔
Andy
金星會員

文章bananasims » 2009-01-27, 11:28

HTML
Result:
20 of 20
100%
Perfect!!!
Time Spent
1:57

XHTML
Result:
19 of 20
95%
Time Spent
1:53

睇漏 :oops:
9. Is this correct XHTML?

代碼: 選擇全部
<ul>
<li>Coffee</li>
<li>Tea
<ul>
<li>Black tea</li>
<li>Green tea</li>
</ul>
<li>Milk</li>
</ul>

You answered: Yes

Wrong Answer!

代碼: 選擇全部
</li>
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章hamu278 » 2009-01-27, 11:40

我好蠢 :cry: :cry:
圖檔
圖檔
頭像
hamu278
金星會員

文章bananasims » 2009-01-27, 11:46

影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

上一頁下一頁

回到 [B1] 網頁製作、程式編寫與介面設計

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 11 位訪客