phpwind 7 與 Discuz! 7

編寫、設計網頁與程式。

版主: hamu278, 銘仔

版面規則
  • 本版面亦可以討論網頁寄存公司

phpwind 7 與 Discuz! 7

文章hamu278 » 2008-12-12, 17:51

phpwind 7 之前已推出測試版,而 Discuz! 7 已正式發佈。

Discuz! 7
風格:
- 預設風格來來去去都差唔多樣,又唔係靚過人 :cry:
- 轉風格果到好正 :P

短消息:
- 膠到刪左個標題
- 終於冇左 6.1 果種睇 PM 方式

個人中心:
- 做得好既地方係,打簽名既地方終於有 bbcode。
- 仲用果種垃圾頭像上傳,雖然依家支援動畫,但係冇得外連網址,搞到做唔到隨機頭像 :evil:

- 作者資料顯示方式,除左「型」之外,就冇野好講 :?
- 回覆後立即顯示,令我覺得似睇 Blog 既「留言」功能多 D

其他:
- 濫用 Javascript ,d code 又多問題,Login 既安全提問選擇都用 Javascript ? 用番普通 <select> + <option> 都得啦 :?

phpwind 7
風格:
- 簡潔
- Menu 果到有得睇個人資料 (伸縮),不過竟然唔係每一頁都用到 :?
- 好似切換唔到風格 :o

文章搜尋:
- What ?! 仲唔支援多版區搜尋 ?!

短消息:
- 群發消息,個標題仍顯示粗體,好似誤會

用戶中心:
- 我幾鐘意佢個設定,好人性化,雖然好似 Discuz! 6.0 開始咁,分左幾 part,但係佢係用 JS,Set 完一 Part,按去第二 Part 到 set 都可以繼續儲存

- 作者資料指住頭像等幾秒先出,我原本以為冇效果... :oops:

PS: 由於我係 PW 官壇係初級會員,所以部份功能測試唔到 :ugeek:
圖檔
頭像
hamu278
金星會員

Re: phpwind 7 與 Discuz! 7

文章Freeman » 2008-12-12, 18:16

- 預設風格來來去去都差唔多樣,又唔係靚過人 :cry:

萬惡根源 :evil:
圖檔
Freeman
地球會員

文章人仔 » 2008-12-12, 19:14

呢個...咩泥 :oops:
hamu度個測壇出動 :lol:
頭像
人仔
金星會員

文章Freeman » 2008-12-12, 21:08

GMT+8, 2008-12-12 21:11, Processed in 15.065381 second(s), 5 queries, Gzip enabled.