SIMHK 的網頁及下載程式的問題

編寫、設計網頁與程式。

版主: hamu278, 銘仔

版面規則
  • 本版面亦可以討論網頁寄存公司

Re: SIMHK 的網頁及下載程式的問題

文章matthew20029 » 2009-10-14, 19:24

Server $600/yr?

咁平?USD 定 HKD 呀?

就算係 USD 都只租到 PIII / P4 級數架炸喎?

HKD 就更加無可能租到 :mrgreen:

對不起,
本人之前誤解了,
其實我所說的server其實是virtual host

仲有,你打算6舊水就買Server?小朋友,一台普通Workstation都幾千蚊啦,你買部Server先600蚊?你分期供咩,仲有啊,你打算將個Server擺系邊?屋企?小心著火wor;有BTM設備既廠廈?貴到你死wor;HKIX?你有無咁既能力先?

好心你地唔好貪平,走去用一年 600 蚊租部超廢美國 server 啦!唔該,放係香港既數據中心啦!你地 d 路線通常都係香港人 download 架啦!

PS: 本人極之懷疑,你地所謂 "server",只係一個普通網存 account / reseller account。
PS2: 租部香港 VPS 都好丫!

對不起,之前我令大家誤解了。
我的意思是我們現在租用位於美國的virtual host, 年費為$600。
至於未來會更換SERVER的事宜,
我覺得暫時未能給一個規格給大家。
因為我們仍在討論我們應該另外自購伺服器還是使用網上的免費網存空間。

歡迎提出更多意見,你們的意見是我們的動力,協助我們做得更好。
matthew20029
天王星會員

文章bananasims » 2009-10-14, 20:24

老實講,如果唔係搞 PHP 嗰類野,基本上 Virtual Host 都係無用
不如你喺香港買網存仲實際
影像.從心 At the heart of the ímage
bananasims
太陽會員

文章UCR683 » 2009-10-14, 23:24

(台灣)16字箴言:
凝聚力量、一起向上、亞洲奇跡、世界驕傲!
頭像
UCR683
火星會員

文章matthew20029 » 2009-10-15, 16:10

老實講,如果唔係搞 PHP 嗰類野,基本上 Virtual Host 都係無用
不如你喺香港買網存仲實際

我們會考慮閣下的意見

如果一早就看這些網誌文章,就不會變得如斯田地了!
軟體玩家:美國主機選購經驗談(一):購買前要注意的六大警訊
美國主機選購經驗談(二):如何找到又快又好的虛擬主機?
美國主機選購經驗談(三):四大類主機術語規格大解密

謝謝
我們會看看
天王星會員

文章Freeman » 2009-10-15, 18:18

IC都係用WCHOST咋(流量點都多過你地掛?), 係咪先 :geek:
Freeman
地球會員

文章johnwong32000 » 2009-10-16, 00:46

Freeman 寫:IC都係用WCHOST咋(流量點都多過你地掛?), 係咪先 :geek:

無錯!我地己經起左個forum 響wchost。
遲D再俾大家睇~
圖檔
Kinkidt Customer Service Hotline: 69263510
頭像
johnwong32000
木星會員

文章matthew20029 » 2009-10-16, 17:01

Thanks for johnwong helping us to make a discuss.
(This sentence may have grammar mistake)
天王星會員

文章hamu278 » 2009-10-17, 13:25

matthew20029 寫:Thanks for johnwong helping us to make a discuss.
(This sentence may have grammar mistake)

咪懶型講英文啦!我完全唔明你想表達 d 乜。 :ugeek: :ugeek:
圖檔
頭像
hamu278
金星會員

文章kirisame » 2009-10-17, 13:35

hamu278 寫:
matthew20029 寫:Thanks for johnwong helping us to make a discuss.

咪懶型講英文啦!我完全唔明你想表達 d 乜。 :ugeek: :ugeek:

I think he want to put emphasize on improving English :lol:
圖檔
圖檔
頭像
kirisame
木星會員

文章KeroChu » 2009-10-17, 16:44

kirisame 寫:
hamu278 寫:

I think he want to put emphasize on improving English :lol:

He still can't distinguish Discuz! and Discuss.
Or he dosen't know how to input Chinese.
-- Per ardua ad astra
頭像
KeroChu
地球會員

文章matthew20029 » 2009-10-18, 23:11

咪懶型講英文啦!我完全唔明你想表達 d 乜。

對不起,我之前用來回覆的電腦沒有中文輸入(公共電腦,有權限限制)
He still can't distinguish Discuz! and Discuss.
Or he dosen't know how to input Chinese.

對不起,我之前打錯了DISCUZ 7.00 為Discuss,
下次不會的了。
天王星會員

文章KeroChu » 2010-01-06, 17:18

絕對不能忍受所謂既Smart Reminder,錯漏多多,都唔知D技術人員點搞。
大家去睇睇:
http://kerochuk.xanga.com/719532903/%e6 ... %e5%bc%8f/

PS:請停止一切捉蟲以及懶型講英文,搞到我以為你唔識睇中文,又要用我D Goodest English同你對答。
頭像
KeroChu
地球會員

文章Freeman » 2010-01-06, 18:58

KeroChu 寫:絕對不能忍受所謂既Smart Reminder,錯漏多多,都唔知D技術人員點搞。
大家去睇睇:
http://kerochuk.xanga.com/719532903/%e6 ... %e5%bc%8f/

PS:請停止一切捉蟲以及懶型講英文,搞到我以為你唔識睇中文,又要用我D Goodest English同你對答。

老實講,你打啲嘢咪一樣 :oops:
Freeman
地球會員

文章KeroChu » 2010-01-06, 19:32

Freeman 寫:
KeroChu 寫:絕對不能忍受所謂既Smart Reminder,錯漏多多,都唔知D技術人員點搞。
大家去睇睇:

老實講,你打啲嘢咪一樣 :oops:

除左打錯字都搵唔到邊度有錯處,請指教。
頭像
KeroChu
地球會員

文章KeroChu » 2010-01-06, 21:07

同佢駁火真無奈,原本只系寫出來泄下氣,點知佢自己搵上門[sosad],好彩有hah同freeman入來幫手。
我就唔明呢個低能到爆既程式意義何在?有樣野叫RSS既嘛。
頭像
KeroChu
地球會員

文章hkmtrhah » 2010-01-07, 04:06

是咁的,我頭先用 Wireshark 開過自己部機同你地個 server 連線係點,結果發現你地只係用個 d/ler 經 HTTP 連去某位址去 d/l ,個 ticket 廢的 8-) 8-) 8-)
有圖為證,不過遲下你地要睇我先 show 出黎 8-) 8-) 8-) 8-) 8-)
圖檔
頭像
hkmtrhah
地球會員

文章KeroChu » 2010-01-07, 07:49

hkmtrhah 寫:是咁的,我頭先用 Wireshark 開過自己部機同你地個 server 連線係點,結果發現你地只係用個 d/ler 經 HTTP 連去某位址去 d/l ,個 ticket 廢的 8-) 8-) 8-)
有圖為證,不過遲下你地要睇我先 show 出黎 8-) 8-) 8-) 8-) 8-)

證實無驗證,頭先依照hkmtrhah張圖搵到路徑,並且可以成功下載,即證明無任何驗證措施,仲講有咩安全措施[ 369 ],
檔案實際地址:http://hsk0114.com/src/(檔案名)
最後由 KeroChu 於 2010-01-07, 11:05 編輯,總共編輯了 2 次。
頭像
KeroChu
地球會員

文章Freeman » 2010-01-07, 08:38

佢除咗最後個TAB其實全部都只係咁 :geek:

圖檔
圖檔
Freeman
地球會員

文章KeroChu » 2010-01-07, 08:48

Freeman 寫:佢除咗最後個TAB其實全部都只係咁 :geek:

圖檔
圖檔

About個度都要驗證?咁 [ 369 ] ?
頭像
KeroChu
地球會員

文章tpcl » 2010-01-07, 12:32

A declaration of cracking/hacking of SimHK Smart Reminder and the product server http://www.megafileupload.com/en/file/176382/dclr-pdf.html
tpcl
天王星會員

上一頁下一頁

回到 [B1] 網頁製作、程式編寫與介面設計

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 19 位訪客