Marlito執立啦

編寫、設計網頁與程式。

版主: hamu278, 銘仔

版面規則
  • 本版面亦可以討論網頁寄存公司

Marlito執立啦

文章KeroChu » 2009-08-28, 21:17

唉,架設左大量論壇既Marlito終於敵唔過金融海嘯,
決定不日內執立!

你地話呢次會唔會系香港網絡史上一個巨大的損失呢?
唉,如果有好心人來托下盤就好啦!
-- Per ardua ad astra
頭像
KeroChu
地球會員

Re: Marlito執立啦

文章Freeman » 2009-08-28, 21:20

期待左好耐 :D :D
Freeman
地球會員

文章JX7452~Tadase » 2009-08-28, 21:27

kerochu 寫:唉,架設左大量論壇既Marlito終於敵唔過金融海嘯,
決定不日內執立

你地話呢次會唔會系香港網絡史上一個巨大的損失呢?
唉,如果有好心人來托下盤就好啦!

係"執笠"。 :oops:
頭像
JX7452~Tadase
土星會員

Re: Marlito執笠啦

文章hkmtrhah » 2009-08-28, 22:19

圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔

圖檔 圖檔 熱烈地彈琴熱烈地唱圖檔 圖檔

圖檔圖檔圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔圖檔圖檔
圖檔歌聲多奔放個個喜氣洋洋 圖檔
圖檔圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔
圖檔 圖檔圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔圖檔

圖檔 飲多杯祝你個個都開心歡暢圖檔
圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔圖檔
圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔

圖檔 圖檔 圖檔 飲多杯勝嘅各位乾杯飲勝圖檔圖檔 圖檔

圖檔 圖檔 喜氣洋洋 洋溢四方圖檔 圖檔

圖檔圖檔圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔圖檔圖檔
圖檔圖檔熱烈地彈琴熱烈地唱 圖檔 圖檔
圖檔圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔
圖檔 圖檔圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔圖檔
最後由 hkmtrhah 於 2009-08-28, 22:21 編輯,總共編輯了 2 次。
圖檔
頭像
hkmtrhah
地球會員

文章大大師兄 » 2009-08-28, 22:20

齊鼓掌(高歌) 歌聲放今晚開心唱請鼓掌
齊鼓掌(高歌) 歌聲唱今晚開心唱請欣賞
熱鬧情調盡情又放量人人陶醉
熱情狀雙雙對對共欣賞

熱烈地彈琴熱烈地唱
歌聲多奔放個個喜氣洋洋
飲多杯祝你個個都開心歡暢
(飲多杯勝嘅各位乾杯飲勝)
喜氣洋洋 洋溢四方

熱熱鬧鬧燈正亮酒正香
滿室鬢影衣香 愉快暢聚
我願你哋快樂同分享
為你快樂歌唱 歡笑莫嫌良夜長

願你我和唱 愉快渡快樂時光
渡快樂時光
圖檔
大大師兄
地球會員

文章銘仔 » 2009-08-28, 22:37

弓起賀喜 起上加喜棄希棄
頭像
銘仔
金星會員

文章bteonnsg » 2009-08-29, 01:23

hkmtrhah 寫:

圖檔 圖檔 熱烈地彈琴熱烈地唱圖檔 圖檔

圖檔歌聲多奔放個個喜氣洋洋 圖檔

圖檔 飲多杯祝你個個都開心歡暢圖檔
圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔圖檔
圖檔 圖檔 圖檔 圖檔 圖檔

圖檔 圖檔 圖檔 飲多杯勝嘅各位乾杯飲勝圖檔圖檔 圖檔

圖檔 圖檔 喜氣洋洋 洋溢四方圖檔 圖檔

圖檔圖檔熱烈地彈琴熱烈地唱 圖檔 圖檔

比你搶先N步貼左添 :oops:
bteonnsg
地球會員

文章hkmtrhah » 2009-08-29, 07:22

bteonnsg 寫:比你搶先N步貼左添 :oops:

陣間比你貼埋個不雅版更 oh f'k 啦係咪先?
圖檔
頭像
hkmtrhah
地球會員

文章b_kevin_e » 2009-08-29, 08:51

圖檔
睇下佢條訊息....歡迎恥笑

開定支香檳慶祝!!!
圖檔
頭像
b_kevin_e
地球會員

文章hamu278 » 2009-08-29, 09:20

Marlito 宣傳文章從此消失 ;) ;)

==========================================
hkmtrhah 寫:
熱烈地彈琴熱烈地唱

歌聲多奔放個個喜氣洋洋

飲多杯勝嘅各位乾杯飲勝

喜氣洋洋 洋溢四方

熱烈地彈琴熱烈地唱

如無計算錯誤的話,你總共貼了 160 幅圖片。因此,請補發 1540 ( 1600 字 減去 已有的 60 字 ) 字的圖片說明,多謝合作。
圖檔
頭像
hamu278
金星會員

文章KeroChu » 2009-08-29, 09:24

hamu278 寫:Marlito 宣傳文章從此消失 ;) ;)

==========================================
hkmtrhah 寫:
熱烈地彈琴熱烈地唱

歌聲多奔放個個喜氣洋洋

飲多杯勝嘅各位乾杯飲勝

喜氣洋洋 洋溢四方

熱烈地彈琴熱烈地唱

如無計算錯誤的話,你總共貼了 160 幅圖片。因此,請補發 1540 ( 1600 字 減去 已有的 60 字 ) 字的圖片說明,多謝合作。

乜唔系唔計重複左既圖片咩? :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
-- Per ardua ad astra
頭像
KeroChu
地球會員

文章hkmtrhah » 2009-08-29, 09:36

hamu278 寫:Marlito 宣傳文章從此消失 ;) ;)

hkmtrhah 寫:
熱烈地彈琴熱烈地唱

歌聲多奔放個個喜氣洋洋

飲多杯勝嘅各位乾杯飲勝

喜氣洋洋 洋溢四方

熱烈地彈琴熱烈地唱

依D咪係有質素的POST啦! 成日講潮文,潮文又有乜咁巴閉? 毛主席、周總理都無寫過潮文, 佢地都一樣咁有成就,咁多人尊敬。 所以話,實事求事,做野就認真D, 唔好求求其其出個POST就「嘩嘩」聲。 我知!有好多正經的POST都無人欣賞, SO WHAT?唔通真係要學牛叫, 做馬騮戲搏D牛公牛妞賞識?晒心機捱眼訓啦! 老老實實,今次就唔同,睇得出樓主好專業, 一筆一劃都精雕細鑿,入木三分,句句都係經典!
我成晚訓唔著成晚諗住依篇文,覺得真係前無古人後無來者, 於是去深水步警署前面同差佬講,記得睇依篇文, 睇完要影印低送俾D親戚,新年流流當揮替貼落門口。 咦,話音剛落,四叔公就來拜訪,佢話: 「因乜解究貼D咁好的野出來,小心俾人偷呀!」 於是我地就將成篇文放落去夾萬入面, 密碼係29283283,我重覆一次, 係29283283,千祈唔好話俾人聽。 我地仲誠心誠意對住夾萬上左幾柱香, 希望來年順順利利,IFC樓下就企企理理。
話事話
講起我就扯火啦
我家姐一路都在太古廣場一間名店做sales
間店有好多有錢人同名人幫襯
做了很多年,已經是senior
咁多年黎都好俾心機做,經理亦好like佢
因為收入不錯又隱定,家姐原本諗住同拍拖多年既bf結婚
咁多年黎我家姐好少俾人投訴
而且同好多大客既關係都唔錯
前排關心研去過我家姐間店幫襯
不過serve佢既不是我家姐,但佢一買就買左好多野
過左個幾星期,佢又再去間店行
上次serve果個Day-off, 咁我家姐就頂上serve佢
開頭已經好有禮貌介紹d新貨俾佢, 仲話俾折頭佢
佢就無乜反應,望一望另一堆客
果堆客係大陸人,三至四個,講野好大聲
關小姐就同我家姐講話可唔可以關左間鋪一陣
等佢揀衫
我家姐同我講,佢公司一向唔俾佢地咁做
驚做壞個頭,除非真係有乜大人物,好多記者好混亂先可以咁做
但佢見到關小姐黑口黑面,都識做話打電話去問一問老闆
老闆梗係話唔得啦,至多俾多d折頭她
咁關小姐就發老脾,鬧到我家姐一面屁
d說話勁難聽,又話自己買野既錢多過我家姐搵幾年既錢
我家姐都唔敢得罪佢,一味道歉
跟住關小姐就走左人,家姐就同老闆備案
老闆瞭解左情況就無再追問
過左兩日佢接到老闆電話話收到complaint
話有人投訴佢態度唔好,唔理顧客感受
公司policy一向唔話俾佢地知係邊次事件
我家姐估黎估去都淨係得失過關小姐一人
總之俾老闆話左兩句
又過幾日,關小姐又黎
這次和件西裝友一齊,但好在成店都無其他客
我家姐怕又惹事,叫左個junior過去serve佢
點知條老西友係要點番我家姐serve.
根住關小姐就玩野,試衫,但話d衫俾其他人試過污糟
要開新衫試,我家姐雖然知公司唔俾咁做,
但怕左佢,唯有照做
點知試左兩三件,件件佢都要咁試又無話要
我家姐終於話唔好意思,其實唔可以咁做
(根本明知她玩野啦.....)
又係至多俾多d折頭佢
跟住佢件西裝友就鬧我家姐話"係咪話我地無錢買你地d野?"
我家姐話唔係,但佢照鬧
鬧左十幾分鐘
d同事見咁幫手,又照鬧
最終打俾老闆 備案
之後連收兩封warning letter
早兩日接埋大信封
年尾俾人炒左
之後呢
小弟有一day由旺角返屋企,由於太夜,因此要搭亡命小巴
在小巴上坐在司機後的一對情侶,在上車後不斷鬧交。
女的不斷鬧男是仆x,而男則鬧女的是死八婆。
經過15分鐘的"口部對戰",男的終於忍不到,講了一句粗口。
男:正臭x,講極都唔明,正臭x (x為粗口也)
女:如果真系臭,咁你又"奶"
突然全車靜晒,司機減速駕駛。
各位男士要講粗口鬧人要三思
免得把生活公諸於世。
話事話啦,
巴打 我留意左你好耐
你真係好幽默
我自問都算個ok幽默既人 但係你幽默感比我真係高十幾二十倍
錯 應該係100倍先岩
估唔到我係呢個post竟然見識到你既威力
我真係笑到爆左肚 依家一路打字一路撿返d腸呀內臟呀腎呀
塞返落個肚到
你有冇諗過未來幾個月去紅館開棟篤笑?
不過講真
係咪要搞到人地比差佬鎖先開心??
你地話人地係潮童..
我覺得你地先係潮童囉..
話人地天真..咁你地係咩..
我覺得你地好幼稚囉..
搞咁多野..為左d咩..
唔通..搞到佢地要坐監..你地會有錢收??
你地有冇諗過..佢地只不過係學生..
咁樣做..會令到佢地冇哂前途...
你地良心過意得去咩??
重有啦,樓主你如果再恐嚇我,我真係會報警,等警察上你屋企打個轉黎判斷你有冇犯法,我係認真,唔係講緊笑,你話我報警lun,正義lun,乜都好,隨便你。
你有無想過你呢種一時之快會對當事人有幾大傷害?傳左出去人地點見人,張相仲要咁清?你地班友可能就睇得好happy,人地分分鐘就躲係屋企喊。人有時好脆弱,個女仔有乜事的話,你良心過唔過意得去?
我勸你放出黎之前三思一下,唔好受班花生友影響,呢度D人有野睇就唔會理他人感受,當中仲有成班小朋友字都未識得幾個,希望你可以作出獨立判斷,唔好助長網絡暴力,做埋晒D損人不利己的事。
P.S. 你果度我冇睇錯係黃大仙黎,要搵你住邊計下角度就知,IP 都唔洗check

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。
最後由 hkmtrhah 於 2009-08-29, 09:46 編輯,總共編輯了 1 次。
圖檔
頭像
hkmtrhah
地球會員

文章b_kevin_e » 2009-08-29, 09:46

hkmtrhah 寫:

hkmtrhah 寫:
熱烈地彈琴熱烈地唱

歌聲多奔放個個喜氣洋洋

飲多杯勝嘅各位乾杯飲勝

喜氣洋洋 洋溢四方

熱烈地彈琴熱烈地唱

講起我就扯火啦
我家姐一路都在太古廣場一間名店做sales
間店有好多有錢人同名人幫襯
做了很多年,已經是senior
咁多年黎都好俾心機做,經理亦好like佢
因為收入不錯又隱定,家姐原本諗住同拍拖多年既bf結婚
咁多年黎我家姐好少俾人投訴
而且同好多大客既關係都唔錯
前排關心研去過我家姐間店幫襯
不過serve佢既不是我家姐,但佢一買就買左好多野
過左個幾星期,佢又再去間店行
上次serve果個Day-off, 咁我家姐就頂上serve佢
開頭已經好有禮貌介紹d新貨俾佢, 仲話俾折頭佢
佢就無乜反應,望一望另一堆客
果堆客係大陸人,三至四個,講野好大聲
關小姐就同我家姐講話可唔可以關左間鋪一陣
等佢揀衫
我家姐同我講,佢公司一向唔俾佢地咁做
驚做壞個頭,除非真係有乜大人物,好多記者好混亂先可以咁做
但佢見到關小姐黑口黑面,都識做話打電話去問一問老闆
老闆梗係話唔得啦,至多俾多d折頭她
咁關小姐就發老脾,鬧到我家姐一面屁
d說話勁難聽,又話自己買野既錢多過我家姐搵幾年既錢
我家姐都唔敢得罪佢,一味道歉
跟住關小姐就走左人,家姐就同老闆備案
老闆瞭解左情況就無再追問
過左兩日佢接到老闆電話話收到complaint
話有人投訴佢態度唔好,唔理顧客感受
公司policy一向唔話俾佢地知係邊次事件
我家姐估黎估去都淨係得失過關小姐一人
總之俾老闆話左兩句
又過幾日,關小姐又黎
這次和件西裝友一齊,但好在成店都無其他客
我家姐怕又惹事,叫左個junior過去serve佢
點知條老西友係要點番我家姐serve.
根住關小姐就玩野,試衫,但話d衫俾其他人試過污糟
要開新衫試,我家姐雖然知公司唔俾咁做,
但怕左佢,唯有照做
點知試左兩三件,件件佢都要咁試又無話要
我家姐終於話唔好意思,其實唔可以咁做
(根本明知她玩野啦.....)
又係至多俾多d折頭佢
跟住佢件西裝友就鬧我家姐話"係咪話我地無錢買你地d野?"
我家姐話唔係,但佢照鬧
鬧左十幾分鐘
d同事見咁幫手,又照鬧
最終打俾老闆 備案
之後連收兩封warning letter
早兩日接埋大信封
年尾俾人炒左

篇潮文,係唔係應該改一改佢呢 :oops:
圖檔
頭像
b_kevin_e
地球會員

文章hkmtrhah » 2009-08-29, 09:47

b_kevin_e 寫:篇潮文,係唔係應該改一改佢呢 :oops:

改左喇,上返樓上睇啦
(到你喇,bteonnsg 圖檔 圖檔 圖檔
圖檔
頭像
hkmtrhah
地球會員

回到 [B1] 網頁製作、程式編寫與介面設計

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 18 位訪客