全新 I-Circle Theme

編寫、設計網頁與程式。

版主: hamu278, 銘仔

版面規則
  • 本版面亦可以討論網頁寄存公司

全新 I-Circle Theme

文章Puff » 2009-08-16, 15:59

bnn 轉換程式一週年果陣話會轉 theme,
轉下轉下轉到依家都未開工,
最後就我同 efilm 兩個人做個 theme :oops:

到時 Forum 將會加 Fancybox (類似 Lightbox 既野),
另外將會統一討論區同 Drupal 既風格,
主網同論壇整合,另外登出入都改為 Drupal 負責。 :mrgreen:

以下只係預覽圖 :lol:
您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。
Wholehearted plastics are stranger than fiction.
Puff
木星會員

Re: 全新 I-Circle Theme

文章hamu278 » 2009-08-16, 16:55

I-Circle 個 logo... :oops: :oops:
圖檔
頭像
hamu278
金星會員

文章Andy » 2009-08-16, 17:01

IC個logo太大 :oops:
圖檔
Andy
金星會員

文章銘仔 » 2009-08-16, 17:48

睇落,都係KEEP於現狀仲好 :oops:
頭像
銘仔
金星會員

文章hamu278 » 2009-08-16, 18:39

銘仔 寫:睇落,都係KEEP於現狀仲好 :oops:

英雄所見略同 :oops: :oops:
圖檔
頭像
hamu278
金星會員

文章Puff » 2009-08-16, 18:46

Logo 未有新貨到 :lol:

另外幅圖因為 FirePage 所以怪怪地
Wholehearted plastics are stranger than fiction.
Puff
木星會員

文章銘仔 » 2009-08-16, 18:54

恕我直言...
首先唔好理個LOGO有幾大舊...
淨係右手邊已經有問題,密密麻麻,只要我將啲字既SIZE放大啲,已經走位... :oops:

仲有咁密,一黎好易禁左,二黎令人有種壓迫感 :oops:
頭像
銘仔
金星會員

文章hamu278 » 2009-08-16, 19:02

Puff 寫:Logo 未有新貨到 :lol:

另外幅圖因為 FirePage 所以怪怪地

用 FireShot save 做 png 啦… :oops: :oops:
圖檔
頭像
hamu278
金星會員

文章efilm » 2009-08-16, 21:32

hamu278 寫:

個 theme 根本就未整完,而家 upload 的 screenshot 全部僅供參考。
頭像
efilm
地球會員

文章銘仔 » 2009-08-16, 21:35

efilm 寫:
hamu278 寫:

個 theme 根本就未整完,而家 upload 的 screenshot 全部僅供參考。

淨係上面已經唔得 :oops:
更何況你地比咩我地睇咩...意見亦都只係對幅圖黎發表...
你咁講即係叫我地齋睇唔UP架啫 :oops: :oops: :oops:
頭像
銘仔
金星會員

文章bteonnsg » 2009-08-16, 23:03

唔知點解覺得上面d位d字好大細唔協調,另外字距有D太窄

同埋I-Circle同模擬市民LINK果個位撞色了
bteonnsg
地球會員

文章lsp » 2009-08-16, 23:31

我覺得冇咩問題 -.- ...
做咩咁多批評 :o
頭像
lsp
地球會員

文章Roy » 2009-08-16, 23:43

銘仔 寫:
efilm 寫:
hamu278 寫:

淨係上面已經唔得 :oops:
更何況你地比咩我地睇咩...意見亦都只係對幅圖黎發表...
你咁講即係叫我地齋睇唔UP架啫 :oops: :oops: :oops:

參考得啦... 咩都唔使講 :P
圖檔
頭像
Roy
木星會員

文章Puff » 2009-08-17, 00:03

Screenshot (Fancybox)

---

有關 A / A+ / A++ 字體大小,目前是大小剛好 Fit 到個位置 :mrgreen:
Puff
木星會員

文章大大師兄 » 2009-08-17, 00:26

拿,淨係睇第二同第三幅圖,我覺得幾順眼喎,無咩問題。

第三幅字體大小同影印機好似高左小小。

最後,加入新功能及美化之餘請顧及速度,因為依家已經唔算快。有些要用到 JavaScript 的功能,要係 JavaScript 關閉時仍然做到 (當然唔希望有同樣效果,不過至少例如 Lightbox,關 JavaScript 時起碼可以新分頁開圖)。

(抽水:) 如果係 BVEHK,up 左呢堆等於無 up,因為 #F00 admin 都係照樣咁做,我唔希望呢 d 膠事發生係 I-Circle。
圖檔
大大師兄
地球會員

文章hamu278 » 2009-08-17, 08:37

都係算啦… 呢篇文章就算有圖都冇討論價值,不如 lock 左佢啦 :oops: :oops:
==========================
IC Logo 陰影好似太深 :oops: :oops:
圖檔
頭像
hamu278
金星會員

文章Andy » 2009-08-17, 19:46

開返個post先...

其實畀意見係冇問題的.. 最終都係睇製作者接唔接納.. :oops: :oops:
圖檔
Andy
金星會員

文章Andy » 2009-08-17, 19:50

大大師兄 寫:拿,淨係睇第二同第三幅圖,我覺得幾順眼喎,無咩問題。

最後,加入新功能及美化之餘請顧及速度,因為依家已經唔算快。有些要用到 JavaScript 的功能,要係 JavaScript 關閉時仍然做到 (當然唔希望有同樣效果,不過至少例如 Lightbox,關 JavaScript 時起碼可以新分頁開圖)。

(抽水:) 如果係 BVEHK,up 左呢堆等於無 up,因為 #F00 admin 都係照樣咁做,我唔希望呢 d 膠事發生係 I-Circle。

都係嗰句 :oops: :oops: :oops: 接唔接納係作者嘅事..

唔接納都唔代表係膠事吧..
圖檔
Andy
金星會員

文章lsp » 2009-08-17, 20:56

大大師兄 寫:拿,淨係睇第二同第三幅圖,我覺得幾順眼喎,無咩問題。

果粒 ICON 仔走位係嚴重左 d
同埋速度其實唔怕慢 =0=
頭像
lsp
地球會員

文章大大師兄 » 2009-08-17, 22:55

Andy 寫:都係嗰句 :oops: :oops: :oops: 接唔接納係作者嘅事..

唔接納都唔代表係膠事吧..

接唔接納,當然,整既係佢,又唔係我,就算我拎住支槍指住迫佢整,都唔合理啦。不過解釋一下 (簡單的一兩句如「增加太多流量,現時網存計劃負荷不到」;「製作小組認為這樣會使版面不美觀」已經很足夠) 我覺得係應該既。

我所講既 BVEHK 膠事係,#F00 admin 開左個 post 話將會有個 x 計劃,叫人提議,然後都無理過 d 意見就自己點整就點整,到出左個計劃會員投訴,就無視 (10%) / 刪 post (30%) / bam 人 (30%) / bam 人 + 刪 post (30%)。
圖檔
大大師兄
地球會員

回到 [B1] 網頁製作、程式編寫與介面設計

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 17 位訪客